روکش سرامیکی دندان در شیراز
روکش سرامیکی دندان در واقع یک لایه نازک است که با استفاده از مواد و ترکیبات سرامیکی ساخته شده و دکتر سیروس قاسمی در شیراز با تجربه چندین ساله در این زمینه، فرم دندانهای ایدهآل را به شما ارائه میدهد. این نوع روکشها با هدف زیبایی طراحی شده و ظاهر جذاب و منحصر به فردی دارند. به همین دلیل و به راحتترین شکل ممکن با دیگر دندانهای شما مطابقت پیدا میکنند. برخورداری از کیفیت بالا و داشتن دوام و ماندگاری قابل توجه از مهمترین ویژگیهای کراون دندان سرامیکی به شمار میرود.
در این مقاله به بررسی انواع روکشهای سرامیکی خواهیم پرداخت و مراحل انجام این کار را مرور خواهیم کرد، پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.
انواع روکشهای سرامیکی دندان
روکشهای سرامیکی در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین روکشهای دندان در شیراز بوده و عده زیادی از افراد ترجیح میدهند آن را برای زیباسازی و رفع ایرادات و اشکالات دندانی مورد استفاده قرار دهند که از مهمترین انواع آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- روکش زیرکونیا:
روکش زیرکونیا از جنس اکسید زیرکونیم تولید شده و با کمک خمیر چینی لایه لایه ساخته میشود. ویژگی اصلی این روکش استحکام و مقاومت بالا و عیب عمده آن شفافیت نسبتاً کم است.
- روکش لومینرز:
این روکش سرامیکی بسیار نازک برای درمان تغییر رنگ و تغییر شکل دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل نازک بودن، کمترین آسیب را به دندانها وارد میکند و معمولاً نیازی به تراش ندارد.
- روکش پرسلاین:
این روکش ترکیبی از فلز و رویه سرامیکی بوده و نسب به سایر انواع روکشهای سرامیکی از استحکام و دوام بالایی برخوردار است.
- روکش بریلیانس:
از جدیدترین انواع روکشها که ضخامت بسیار کمتری نسبت به لومینرز دارد و بدون تراش و آسیب به مینای دندان، مورد استفاده قرار میگیرد. لازم به ذکر است که روکش بریلیانس علارغم ضخامت کم از استحکام بسیار بالایی برخوردار است.
- روکش ایمکس:
روکش ایمکس از جنس لیتیوم دی سیلیکات ساخته شده و کم بودن استحکام و مقاومت، شفافیت و زیبایی بالا را میتوان مهمترین ویژگیهای آن به شمار آورد.
کاربرد روکشهای سرامیکی دندان
یکی از مهمترین موارد کاربرد روکشهای سرامیکی، زیباسازی فرم دندانهاست، این روکشها میتواند از دندانهای ضعیف محافظت کند و برای نگه داشتن بریج دندان، بازسازی دندانهای شکسته و…. مورد استفاده قرار گیرد.
روکش (کراون) سرامیکی با داشتن طبیعیترین رنگ و با بدنه ضخیم و شفاف خود و مشابهت با مینای دندان یکی از بهترین گزینهها برای زیبایی هستند و استفاده از آنها به بهبود ظاهر دندانها و اصلاح طرح لبخند کمک میکند. به طور کلی در مواقعی که با فرسایش دندانها روبرو هستید و یا دندانهایتان با آسیبهایی از قبیل تغییر رنگ و لکه مواجه میشود میتوانید از این روکشها استفاده کرده و عیوب مورد نظرتان را برطرف سازید، که از مهمترین کاربردهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- محافظت از دندانهای ضعیف
- پوشاندن شکستگی و یا ترک دندان
- پرکردن فاصله میان دندانها
- رفع شکل نامناسب دندان
- رفع مشکل تغییر رنگ دندانها
- رفع مشکل پوسیدگی دندانها
ماندگاری روکش سرامیکی دندان
روکش دندان سرامیکی با توجه به نوع و مواد اولیه به کار رفته در ساختار آن ماندگاری و طول عمر و دوام متفاوتی دارد. به طور کلی این نوع روکشها میتوانند در مدت زمانی میان ۵ تا ۲۰ سال دوام و عمر مفید داشته باشند، لازم به ذکر است که دوام و ماندگاری روکشهای سرامیکی به میزان فشاری که به آن وارد میشود و همچنین به نحوه رعایت بهداشت دهان و دندان نیز بستگی دارد.
عادتهای شخصی تاثیر بسیاری در کوتاه شدن مدت زمان ماندگاری روکشها دارد؛ که از جمله آنها میتوان به دندان قروچه و یا فشار دادن دندانها، جویدن ناخن، باز کردن بستهبندی با دندان، جویدن مواد خوراکی سفت و… اشاره کرد.
تراش دندانها در روکش سرامیکی
پیش از چسباندن روکش سرامیکی بر روی دندان، تراش خوردن و یا سوهان زدن دندان در قسمت بالا و کنارهها انجام میگیرد تا فضایی برای نصب روکش به وجود آید، لازم به ذکر است که مقدار تراش خوردگی به نوع روکش مورد استفاده بستگی دارد و ممکن است مقدار زیادی از دندان شما آسیب دیده و یا از بین رفته باشد که در این شرایط باید از مواد پر کننده برای استحکام دیواره دندانها استفاده شود.
مزایای روکشهای سرامیکی
یکی از مهمترین مزایای روکشهای سرامیکی، روشی مقرون به صرفه برای زیبایی دندانها و ماندگاری قابل قبول انواع مختلف آن است، این نوع روکشها با طیف رنگ طبیعی مشابه دندانها میتوانند عیوب و ایرادات دندانهای شما را پوشانده و با ظاهر طبیعی اعتماد به نفس شما را افزایش دهند.
رنگ این روکشها با دندانهای اطراف به طور کامل مطابقت و هماهنگی دارد و از سوی دیگر خطر ایجاد واکنشهای آلژیک از طریق آنها به حداقل ممکن میرسد. این نوع روکشها قابل ترمیم و اصلاح هستند و به ویژه برای روکش دندانهای جلو بسیار مناسب اند.
عوارض و معایب روکشهای تمام سرامیکی
یکی از مهمترین معایب روکش دندان سرامیکی، دوام کوتاهتر آن نسبت به روکشهای ترکیبی سرامیک و فلز است، همچنین ممکن است که دندانهای دائمی و مجاور خود را ضعیف سازند، پس از نصب این نوع روکش نیز ممکن است با عوارضی روبرو شوید:
- حساسیت به گرما و سرما
- ناراحتی و درد در هنگام گاز زدن
- امکان خرد شدن و ترک خوردگی
قیمت روکش تمام سرامیک در شیراز
قیمت روکش دندان سرامیکی یک نرخ ثابت و قطعی ندارد و نمیتوان برای آن عدد دقیقی در نظر گرفت، پس برای محاسبه هزینه قابل پرداخت برای این روکشها باید به چند فاکتور و یا عامل مهم توجه داشته باشید که یکی از آنها نوع نیازهای دندان شما است.
برای مثال شکل و اندازه روکشی که به آن احتیاج دارید بر اساس میزان آسیب دیدگی دندانها انتخاب میشوند. همچنین نوع روکش دندان سرامیکی و سابقه دندانپزشک، موقعیت کلینیک دندانپزشکی نیز هزینههای قابل پرداخت برای این روش ترمیمی و زیبایی را تغییر میدهد.
مراحل انجام روکش دندان سرامیکی
اولین مرحله برای نصب روکش سرامیکی دندان مراجعه به مطب دندانپزشکی دکتر سیروس قاسمی در شیراز برای انجام ویزیت و معاینه است. در این مرحله باید دندان شما برای روکش آماده شده و در صورت لزوم درمان ریشه، پوسیدگی، عفونت و… انجام شود.
طی این جلسه قالبهایی از دندانهای بالا و زیر دندانی که باید روکش دریافت نماید ساخته میشود و قالبها به لابراتوار ارسال میگردند تا روکشها در آزمایشگاه ساخته شده و طی دو یا سه هفته آماده شوند.
در پایان این جلسه دندانپزشک یک روکش موقت روی دندانهای شما قرار میدهد. در جلسه دوم روکش سرامیکی اصلی بر روی دندانها چسبانده شده و روکش موقت از روی آنها برداشته میشود.
تعداد جلسات درمان روکش سرامیکی
برای نصب روکش دندان سرامیکی لازم است حداقل دو جلسه به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید و در هر جلسه اقدامات مورد نیاز را پشت سر بگذارید. این امکان هم وجود دارد که دندانپزشک در مطب و یا کلینیک خود روکش سرامیکی دندان را بسازد و تعداد جلسات مورد نیاز را به یک نوبت کاهش دهد.
نحوه مراقبت از روکش سرامیکی دندان
رعایت اصول بهداشت دهان و دندانهای روکش شده تمام سرامیکی یک ضرورت است و باید حواستان به پوسیدگی دندان زیر روکش و بیماریهای لثه نیز باشد، به این ترتیب برای افزایش دوام و ماندگاری روکشها بهتر است به مواردی که در ادامه اشاره میشود؛ توجه لازم را داشتهباشید:
- دندانهای خود را در طول روز دو بار مسواک بزنید و یک بار در روز نیز از نخ دندان استفاده کنید.
- از دندانهایی که در اطراف ناحیه روکش هستند و قسمتی از لثه که به دندان مورد نظر ارتباط پیدا میکند، محافظت بیشتری به عمل آورید.
- با توجه به امکان شکستگی و یا ترک خوردن روکش دندان سرامیکی از گاز زدن و یا جویدن خوراکیهای سفت خودداری کنید.
- مصرف مواد خوراکی رنگی مانند چای و قهوه را به حداقل برسانید.