مقالات روکش دندان

عوامل موثر بر قیمت روکش دندان

هزینه روکش دندان

یکی از بهترین روش‌ها برای اصلاح لبخند و داشتن دندان‌هایی زیبا و یکدست استفاده از روکش‌ دندان است. روکش یا (dental crown) از جمله روش‌های رایج ترمیمی در شهر شیراز به شمار می‌رود و نوعی کلاهک مشابه تاج دندان، جایگزین تاج دندان واقعی آسیب دیده می‌شود. این پروتزهای دندانی به شکل کاملا اختصاصی برای هر شخص طراحی و ساخته می‌شود که ما در این مقاله قصد داریم به طور کامل عوامل موثر بر هزینه روکش دندان را بررسی کنیم، تا شما عزیزان بهترین روش را برای درمان دندان‌های آسیب‌دیده با هزینه مناسب انتخاب کنید.

عوامل موثر بر هزینه روکش دندان

قیمت روکش دندان یکی از مهمترین چالش‌ها در انتخاب انواع آن به شمار می‌رود و برای بسیاری از افراد اطلاع از چگونگی تعیین قیمت روکش‌ها کمک می‌کند تا با توجه به بودجه خود بهترین انتخاب را داشته باشند. در حالت کلی باید گفت عوامل متعددی بر قیمت روکش دندان تأثیرگذار هستند که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  1. جنس روکش دندان :

اصلی‌ترین عامل تعیین کننده هزینه روکش دندان، جنس آن است. روکش‌های دندانی در جنس‌های مختلفی شامل: سرامیکی، فلزی، رزینی،  PFMیا فلز سرامیک و… ساخته می‌شوند. روکش‌های سرامیکی و زیرکونیا را باید گران‌ترین نوع روکش دندانی دانست که ظاهری بسیار طبیعی و جذاب دارند و معمولا برای دندان‌های جلویی که خط لبخند را تشکیل می‌دهند استفاده می‌شوند. روکش‌های فلز سرامیکی نیز بسیار با دوام هستند و عموما برای دندان‌های خلفی یا آسیابی که از نظر ظاهری دید کمتری داشته و تحت فشار بیشتری قرار دارند؛ استفاده می‌شود.

  1. درمان‌ عصب کشی :

در مورد برخی زیباجویان علاوه بر هزینه‌های مرتبط با ساخت روکش دندانی، هزینه‌های جانبی شامل درمان‌های دندانپزشکی، عصب کشی، ترمیم ریشه و… نیز می‌تواند از جمله موارد تأثیرگذار بر هزینه روکش دندان باشد.

  1. تعرفه‌های لابراتوار و آزمایشگاه :

همانطور که می‌دانید روکش‌های دندانی با انجام قالب‌گیری و سفارش دندانپزشکان در لابراتورهای مخصوص ساخته می‌شوند که این لابراتوارها هزینه‌ها و تعرفه‌های متفاوتی دارند و معمولا دندانپزشکان مجرب از خدمات لابراتوارهای پیشرفته و مجهز استفاده می‌کنند که در نهایت هزینه‌های بالاتری دارند.

  1. استفاده از دندانپزشکی دیجیتال :

مطب‌ها و لابراتوارهای پیشرفته معمولا از تجهیزات و روش‌های درمانی مدرن استفاده می‌کنند. استفاده از خدمات دندانپزشکی دیجیتال مانند CAD-CAM، قالبگیری‌های دیجیتال و… به علت نوع متریال مواد مصرفی و تکنولوژی استفاده شده در آن‌ها عموما قیمت بالاتری داشته و از جمله عوامل تأثیرگذار بر افزایش قیمت روکش دندان است.

  1. تعداد روکش‌ها :

تعداد واحدهای دندانی که قرار است روکش شود در هزینه نهایی تأثیرگذار است و هرچه تعداد روکش‌ها بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود.

مشاوره رایگان دندان توسط دکتر قاسمی

لطفا در صورت تماس با مطب ذکر کنید که از طریق سایت تماس گرفته اید

دندانپزشکی دکتر سیروس قاسمی

بررسی تفاوت قیمت انواع روکش‌های دندان

انتخاب روکش دندان در نهایت توسط بیمار انجام می‌گیرد اما بهتر است قبل از تصمیم نهایی نظر دندانپزشک را در مورد انتخاب بهترین نوع روکش متناسب با دندان‌هایتان را نیز جویا شوید. معمولا دندانپزشکان با توجه به شرایط و وضعیت دندان‌ها بهترین گزینه را پیشنهاد می‌کنند که البته انتخاب نوع آن با بودجه مورد نظر بیمار ارتباط مستقیم دارد. مسلماً شناخت انواع روکش‌های دندانی به شما کمک می‌کند تا با توجه به نیاز و بودجه‌ای که در اختیار دارید انتخاب ایده‌آلی داشته باشید، در ادامه به بررسی تفاوت قیمت هریک از آن‌ها می‌پردازیم:

  • روکش پی اف‌ام (PFM) :

این مدل روکش‌ها ترکیبی از فلز و سرامیک هستند و ساختار داخلی آن‌ها از جنس آلیاژ فلز و سطح رویی آن‌ها از جنس سرامیک ساخته می‌شود. روکش‌های دندانی پی‌اف‌ام قیمت و ماندگاری بیشتری نسبت به روکش‌های تمام سرامیک دارند اما زیبایی آن‌ها کمتر است.

  • روکش سرامیکی :

روکش‌های تمام سرامیکی ظاهری کاملا مشابه با دندان‌های طبیعی دارند و دندانپزشک می‌تواند از رنگ سرامیک کاملا متناسب با دندان‌های شما استفاده کند به طوری که تشخیص رنگ آن از دندان طبیعی مشکل باشد. این روکش‌ها انواع مختلفی‌ دارند که از انواع متریال‌های سرامیکی با تکنیک‌ها و فناوری‌های جدید ساخته می‌شوند. به این ترتیب قیمت این مدل روکش‌های دندانی بسته به نوع سرامیک به کار رفته و تکنولوژی ساخت متفاوت خواهد بود.  این روکش‌ها اگرچه قیمت نسبتاً بالایی دارند اما از ظاهری بسیار زیبا و طبیعی هستند.

  • روکش زیرکونیا :

روکش‌های زیرکونیا نیز نوعی از روکش تمام سرامیکی هستند که با مواد زیرکونیوم ساخته می‌شوند. زیرکونیوم یک عنصر طبیعی است که به‌صورت پودری بی‌رنگ و بلوری یا خاکستری‌رنگ استخراج می‌شود و با توجه به شکننده بودن روکش‌های سرامیکی وجود عنصر زیرکونیوم در ساخت و افزودن آن به مواد سرامیک، استحکام قابل قبولی را ایجاد می‌کند که به‌ راحتی در برابر آسیب‌های مختلف صدمه نمی‌بیند و به همین از گران‌ترین نوع روکش‌ها به شمار می‌روند. این روکش‌ها با توجه به ظاهر درخشانی خط لبخند بسیار زیبایی را به همراه دارند و معمولا برای روکش کردن دندان‌های جلویی به کار برده می‌شوند.

  • روکش فلزی :

روکش‌های تمام فلزی قدیمی‌ترین و گران‌ترین نوع روکش دندانی به شمار می‌روند که عموما از آلیاژ فلزاتی چون نیکل تهیه شده و رنگ نقره‌ای دارند، البته در گذشته‌های دور روکش دندانی طلا نیز رواج بسیاری داشت. لازم به ذکر است که روکش‌های فلزی دندان به دلیل دوام و ماندگاری بالا انتخاب مناسبی برای دندان‌های آسیابی هستند و معمولا ماندگاری آن‌ها به بیش از 20 سال نیز می‌رسد.

قیمت انواع روکش دندان

لیست قیمت روکش‌های دندان

همان طور که اشاره کردیم روکش‌های دندانی انواع مختلفی دارند و هزینه‌های مربوط به هریک از روکش‌ها با توجه به عوامل تعیین کننده مانند جنس و آلیاژ به کار رفته در آن، تجربه و تخصص دندانپزشک بر قیمت‌های نهایی تأثیرگذار است که برای اطلاع از لیست قیمت انواع روکش دندان و دریافت نوبت مشاوره و ویزیت با تلفن‌های مطب دندانپزشکی دکتر سیروس قاسمی در شیراز در تماس باشید.

چگونه می‌توانیم هزینه روکش دندان را کاهش دهیم؟

عوامل تأثیرگذار بر هزینه روکش دندان را در بخش‌های قبلی معرفی کردیم و همانطور که می‌دانید کیفیت و کارایی هریک از این عوامل می‌تواند در هزینه نهایی موثر است. برای کاهش هزینه‌های روکش دندان می‌توان در انتخاب مواردی چون پزشک متخصص، لابراتوار سازنده روکش، نوع روکش، کیفیت مواد اولیه ساخت روکش و… تجدید نظر کرد. البته اگر قصد دارید که بدون کاهش کیفیت روکش دندانی هزینه‌های مرتبط با انجام آن را کاهش دهید می‌توانید به این موارد دقت داشته باشید:

  • استفاده از بیمه دندانپزشکی برای روکش دندان :

بسیاری از بیمه‌های درمانی روکش‌های دندانی را تحت پوشش خود قرار می‌دهند که البته مقدار تعرفه‌ها با توجه به نوع و شرکت بیمه‌ای که بیمار با آن قرارداد دارد؛ بستگی خواهد داشت. انتخاب یک شرکت بیمه مناسب و معتبر می‌تواند تا حد زیادی در کاهش هزینه‌های نهایی تأثیرگذار باشد.

  • تعداد روکش دندان‌ها :

اگر هزینه روکش کردن تمام دندان‌های آسیب دیده را ندارید می‌توانید به جای کاهش کیفیت روکش‌های دندانی و یا انتخاب پزشکان با تعرفه‌های کمتر، ابتدا دندان‌های جلویی که در ظاهر شما تأثیر بیشتری دارند را روکش کرده و در موقعیت بهتر به روکش کردن باقی دندان‌ها بپردازید.

جایگزین روکش دندان

بسیاری از افراد علاقه زیادی به زیباتر شدن دندان‌های خود دارند و از طرفی قادر به پرداخت هزینه‌های روکش دندان نیستند. در چنین شرایطی می‌توان از جایگزین‌های مناسب این روکش‌ها استفاده کرد که معروف‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • روکش موقت :

روکش‌های موقت دندان عموما از پلاستیک یا رزین ساخته می‌شوند که البته این روکش‌ها نسبت به روکش‌های دائمی بسیار شکننده‌تر هستند و از نظر ظاهری کمی حجیم و غیر طبیعی به نظر می‌رسند.

  • بیلداپ دندان :

در این روش تاج دندان‌های آسیب دیده بازسازی و احیا می‌شود و از مواد مخصوصی چون کامپوزیت و آمالگام به جای روکش استفاده می‌شود.

  • ونیر کامپوزیت دندان :

این روش نیز یکی از رایج‌ترین روش‌های زیباسازی و اصلاح طرح لبخند است که لایه‌هایی از جنس کامپوزیت هم رنگ دندان روی سطح جلوی دندان‌ها کشیده می‌شود.

  • لمینت :

لمینت دندان لایه نازکی از جنس سرامیک و همرنگ دندان است که جایگزین روکش می‌شود. برای نصب لمینت معمولا مینای دندان تراشیده می‌شود که مقدار آن بسیار کمتر از تراش دندان در روش روکش دندانی است.

 

جمع‌بندی

روکش دندان یکی از قدیمی‌ترین روش‌ها برای اصلاح دندان‌ها و ایجاد دندان‌هایی صاف، یکدست و زیبا به شمار می‌رود. روکش دندان انواع مختلفی دارد که از نظر ویژگی، ماندگاری، هزینه روکش و حتی ظاهر با هم تفاوت چشمگیری دارند. از جمله مهمترین عوامل در تفاوت قیمت روکش دندان مواردی چون کیفیت روکش دندان، نوع روکش دندان، تعداد روکش دندان و تجربه دندانپزشک و… است که در این مقاله به تمام نکات پیرامون هزینه روکش دندان و عوامل موثر بر آن اطلاعات جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دادیم.

مشاوره رایگان دندان توسط دکتر قاسمی

لطفا در صورت تماس با مطب ذکر کنید که از طریق سایت تماس گرفته اید

دندانپزشکی دکتر سیروس قاسمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *