درد دندانهای روکش شده، در برخی افراد که از این روش ترمیمی استفاده کردهاند، مشاهده شده که این درد میتواند به دلایل مختلفی مانند التهاب لثهها در اطراف روکش دندان، پوسیدگی یا ترکخوردگی دندان زیر روکش، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و تراکم باکتریها رخ دهد که روش تشخیص علت دقیق آن تنها با عکسبرداری رادیوگرافی امکانپذیر است. با توجه به شایع بودن این مشکل قصد داریم در این مقاله به بررسی کامل علائم، علل و روشهای درمان درد دندانهای روکش شده بپردازیم؛ پس اگر شما نیز با این مشکل مواجه هستید تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
علائم درد دندان روکش شده
علائم وشدت درد دندان روکش شده میتواند از یک فرد به فرد دیگر متفاوت باشد. یکی از علائم رایج، درد مداوم یا متناوب بودن آن است که ممکن است درد به نواحی اطراف نیز منتشر شود. این درد ممکن است هنگام جویدن غذا یا فشار آوردن به دندان شدیدتر شود که صورت عدم رسیدگی میتواند به یک مشکل جدی تبدیل شود، که در ادامه به شایعترین علائم درد روکشهای دندان اشاره میکنیم:
- حساسیت به سرما و گرما
- احساس درد هنگام جویدن غذا
- التهاب و خونریزی لثه
- تب کردن
علت درد دندان روکش شده
درد دندان روکش شده ممکن است بلافاصله یا بعد از چند سال به دلایل مختلفی بروز کند، در اغلب موارد با توجه به تراشیدن مینای دندان در حین فرآیند روکش کردن، ممکن است برخی افراد احساس ناراحتی داشتهباشند که این به مرور زمان و با نصب روکش دائم رفع خواهد شد، اما در صورتی که چندین سال از روکش دندان سپری شده و شما احساس درد و تیرکشیدن را تجربه میکنید؛ لازم است که با شناخت علت آن نسبت به درمان فوری آن اقدام کنید، با توجه به اهمیت موضوع در ادامه به مهمترین علل بروز درد در دندانهای روکش شده اشاره میکنیم:
- شکستگی یا ترکخوردکی روکش دندان
- پوسیدگی دندان در زیر روکش
- عفونت ریشه دندان
- عدم قرارگیری مناسب روکش بر روی دندان
- درمان ریشه ناقص دندان روکش شده
- تحلیل لثه
- دندان قروچه
لطفا در صورت تماس با مطب ذکر کنید که از طریق سایت تماس گرفته اید
بیشتر بخوانید: بهترین روکش دندان جلو چیست
روشهای درمان خانگی و فوری برای کاهش درد دندان روکش شده
برای تسکین فوری درد دندانهای روکش شده، میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد، اما اغلب این روشهای درمانی تاثیر کوتاه مدتی دارند و برای درمان کامل آن لازم است که در اسرع وقت به یک دندانپزشک متخصص و باسابقه مراجعه کنید، البته تا زمانی که به خدمات درمانی دسترسی ندارید؛ میتوانید از روشهایی زیر برای کاهش درد دندانهای روکش شده استفاده کنید:
- استفاده از داروهای ضد درد و التهاب مانند نوافن
- استفاده از آنتیبیوتیکهایی مانند مترونیدازول
- غرغره کردن دهان با محلول آب و نمک
- شستوشوی دهان با دهانشویه حاوی کلرهگزیدین
- استفاده از مواد گیاهی مانند میخک
- عدم استفاده از مواد خوراکی شیرین و سفت
روشهای پیشرفته درمان درد دندان روکش شده
با توجه به احتمال وجود مشکل جدی و عفونت ریشه دندانها، توصیه میشود قبل از وخیم شدن درد دندان به مطب دندانپزشکی دکتر سیروس قاسمی در شیراز مراجعه کنید تا ایشان با بررسی وضعیت دندانهایتان، روش درمانی مناسبی را اتخاذ نمایند که معمولاً برای درمان درد دندان روکش شده میتوان از روشهای درمانی زیر استفاده میشود:
- درمان عفونت ریشه:
یکی از کاربردیترین روشها، درمان ریشه دندان است که اگر درد به علت وجود عفونت یا التهاب پالپ دندان باشد، درمان ریشه میتواند به حذف عفونت و تسکین درد کمک کند، در این روش، پالپ عفونی برداشته شده و کانالهای ریشه پاکسازی و پر میشوند.
- تعویض روکش دندان:
تعویض روکش دندان از روشهای رایج درمان درد دندانها بعد از انجام روکش به شمار میرود، در صورتی که روکش دندان شما ترک خورده یا دچار شکستگی شده باشد؛ تعویض آن میتواند به بهبود وضعیت دندان و کاهش درد کمک کند.
روشهای پیشگیری از بروز درد دندان روکش شده
درد دندانها برای افرادی که آن را تجربه کردهاند؛ بسیار سخت و آزاردهنده است، از این رو با توجه به آسیبپذیر بودن دندانهای روکش شده و لزوم مراقبت جدی جهت محافظت از آنها لازم است که روشهای مراقبتی و پیشگیری کننده که در ادامه بیان میشود را رعایت کنید.
- رعایت بهداشت دهان و دندان:
برای پیشگیری از بروز درد دندانهای روکش شده، رعایت بهداشت دهان و دندان در اولویت اول قرار دارد، مسواک زدن منظم و استفاده از نخ دندان و دهانشویه ضدعفونی کننده میتواند به کاهش باکتریها و جلوگیری از پوسیدگی دندان تا حد زیادی کمک کند.
- عدم استفاده از غذا و نوشیدنی بسیار گرم یا سرد:
پرهیز از مصرف غذاها و نوشیدنیهای بسیار گرم یا سرد نیز میتواند به پیشگیری از درد کمک کند. این غذاها و نوشیدنیها میتوانند حساسیت دندانها را افزایش دهند و به مرور زمان باعث بروز درد شوند.
- عدم استفاده از مواد خوراکی سفت:
مصرف غذاهای سالم و متعادل میتواند به حفظ سلامت دهان و دندان کمک کند، از این رو بهتر است جهت افزایش طول عمر روکشهای دندان خود مصرف آجیل و تخمه را به حداقل برسانید.
لطفا در صورت تماس با مطب ذکر کنید که از طریق سایت تماس گرفته اید