روکش دندان

روکش دندان در شیراز

روکش دندان یکی از اصلی‌ترین خدمات دندانپزشکی در شیراز محسوب می‌شود که محبوبیت و طرفداران بسیار زیادی هم دارد. کراون یا روکش دندان در واقع عنوان یک کلاهک است و یا می‌توان آن را نوعی تاج سفید رنگ کاملاً مشابه با دندان طبیعی به شمار آورد که هدف اصلی و اولیه از کاربرد آن ترمیم دندان بوده و به زیبایی دندان‌ها نیز کمک می‌کند. در حالت معمول دندانپزشکان این روکش­ها را بر روی دندان‌های اصلی متقاضی می‌چسبانند. در حال حاضر میزان استفاده از این خدمات و کاربرد انواع روکش سرامیکی (پرسلن)، روکش فلز سرامیکی(pfm)  و …. با افزایش قابل توجهی روبرو شده است. با این حال عده زیادی از افراد آنطور که باید با این روکش‌ها آشنایی ندارند و یا مزایا و معایب آن‌ها را به درستی نمی‌شناسند. در این مقاله به ارائه مطالبی در این زمینه خواهیم پرداخت. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر هستید با ما همراه باشید.

کاربرد روکش دندان چیست؟

یکی از آسیب‌هایی که دندان‌ها با آن روبرو می‌شوند پوسیدگی است که بنا به دلایل مختلف از جمله افزایش سن و یا عدم مراقبت صحیح از دندان‌ها به وجود می‌آید. دندان‌ها ممکن است با آسیب‌های دیگری از قبیل شکستگی و یا ترک خوردگی نیز روبرو شوند و حالت طبیعی و اولیه خود را از دست بدهند.

راهکارهای مختلفی برای ترمیم دندان شکسته در چنین شرایطی وجود دارد که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. با این حال امکان دارد آسیب دندان‌های شما به اندازه‌ای زیاد باشد که امکان ترمیم وجود نداشته باشد و یا نتوان پوسیدگی آن‌ها را از طریق فرایندهایی از قبیل پر کردن برطرف نمود.

در چنین شرایطی از کراون دندان استفاده می‌کنند و این نوع پروتز‌ها را با تاج آسیب دیده جایگزین می‌نمایند تا ظاهر دندان را بهبود بخشیده و به استحکام و مقاومت بیشتر آن هم کمک کنند.

چه زمانی باید از روکش دندان استفاده کرد؟

در مواقعی که می‌خواهید از دندان‌های پوسیده خود حفاظت بهتری به عمل آورید تا دچار آسیب‌هایی از قبیل شکستگی و یا ترک خوردگی نشوند، می‌توانید از مزایای روش ترمیم دندان با روکش بهره‌مند شوید و یا دندان‌های پر کرده خود را پوشش دهید؛ زیرا دندان‌های عصب کشی شده نیز با روکش جلوه مناسب‌تری پیدا می‌کنند.

همچنین می‌توانید در مواقعی از کراون دندان استفاده کنید که تمایل دارید دندان‌های بد شکل خود را پوشانده و یا دندان‌های تغییر رنگ پیدا کرده را زیباتر سازید.

این روش برای ترمیم و اصلاح دندان‌های فرسوده و شکسته نیز مناسب بوده و می‌تواند برای نگه داشتن بریج دندان، پوشاندن ایمپلنت و… نیز به شما کمک کند و به اصلاح طرح لبخند دست بزند.

انواع روکش دندان

روکش دندان انواع و اقسام مختلفی دارد و بر اساس مواد اولیه به کار رفته در ساختار خود دسته بندی می‌شود. هر کدام از این محصولات از ویژگی‌های خاص خود برخوردار شده‌اند و می‌توان بر اساس ترجیحات شخصی و تشخیص دندانپزشک از آن‌ها استفاده کرد.

طبق یک طبقه‌بندی کلی انواع روکش دندان عبارتند از:

  • روکش دندان سرامیکی (پرسلن)
  • روکش دندان فلز سرامیکی (pfm)
  • روکش دندان تمام فلزی

از این میان روکش تمام فلزی با استفاده از آلیاژ‌های مختلفی ساخته شده و استحکام بسیار بالایی دارد. این محصولات ترک نخورده و احتمال شکستن آن‌ها وجود ندارد.

در حالی که روکش سرامیکی (پرسلن) شباهت زیادی به دندان‌های طبیعی شما دارد و برای افرادی مناسب است که به فلزات حساسیت نشان می‌دهند. روکش فلز سرامیکی (pfm) از بدنه‌ای از جنس فلز ساخته شده و پوشش آن سرامیک پرسلن است.

به همین دلیل شباهت زیادی به دندان‌های طبیعی شما دارد. با این حال این روکش ممکن است در اثر گذشت زمان ساییده شده و یا با آسیب‌هایی از قبیل ترک خوردگی و شکستگی مواجه شود.

مشاوره رایگان روکش دندان در شیراز

لطفا در صورت تماس با مطب ذکر کنید که از طریق سایت تماس گرفته اید

مشاوره رایگان ارتودنسی شفاف در شیراز

جنس روکش دندان

در حال حاضر از مواد و متریال‌ها و جنس‌های مختلفی برای تولید روکش (کراون) دندان استفاده می‌کنند که هر کدام از مزایا و معایب مخصوص به خود برخوردار شده‌اند. یکی از پرکاربردترین این جنس‌ها، فلزات و آلیاژ‌های فلزی به ویژه طلا است که استحکام بسیار بالایی دارد. جنس روکش‌ها می‌تواند از رزین‌ها نیز انتخاب شود، در حال حاضر پرکاربردترین انواع روکش­ها به لحاظ قیمت و هزینه، استحکام و زیباسازی، روکش‌های فلز، سرامیک و ترکیبی از فلز و سرامیک هستند.

تراش دندان‌ها در روکش

تراش دندان‌ها در روکش یکی از مهمترین مراحلی است که دندانپزشک باید انجام دهد. در حالت معمول و در این راهکار چیزی در حدود ۱ تا ۱.۵ میلی‌متر از نسج دندان‌ها تراش خواهند خورد.

مزایا روکش دندان

مزایای روکش دندان با توجه به جنس روکش و مواد اولیه به کار رفته در ساختار آن متفاوت است. اگر این محصولات از جنس سرامیک و رزین انتخاب شده باشند می‌توانند به داشتن دندان‌هایی سفید و کاملا مشابه با دندان‌های اصلی شما کمک کنند و به آن ظاهر طبیعی ارائه دهند.

این نوع روکش‌ها مقاومت بالایی در برابر لک شدن دارند و یا لک‌ها از روی آن‌ها به راحتی پاک می‌شوند. کراون دندان پرسلن و رزین از دوام و ماندگاری بالایی هم برخوردار شده و در برابر ضربات و ساییدگی می‌توانند از خود حفاظت کنند.

با کمک خدمات روکش دندان در شیراز می‌توانید مشکلات جزئی دندان‌های خود را از بین برده و عیوب و ایرادات سطحی آن‌ها را برطرف سازید و از ساییدگی مینای دندان جلوگیری کنید، سایر مزایای کراون دندان عبارت اند از:

  • اصلاح کجی‌های خفیف دندان
  • افزایش زیبایی
  • بهبود گفتار و جویدن غذا
  • برطرف ساختن فواصل میان دندان‌ها
  • حفاظت از ساختار دندان ضعیف شده و…

عوارض و معایب روکش دندان

با وجود برخورداری از مزایای فراوان، روکش­های دندانی معایبی نیز دارند. یکی از مهمترین این عیوب احتمال آسیب دیدگی آن‌ها به مرور زمان است که در این شرایط باید روکش مورد نظر ترمیم شده و یا تعویض گردد. از سوی دیگر و برای نصب و چسباندن آن‌ها باید لایه‌هایی از مینای دندان تراشیده شوند.

به این ترتیب امکان برداشتن آن‌ها وجود نخواهد داشت. برخی از افراد ممکن است به این محصولات حساسیت نشان داده و یا به آن‌ها آلرژی داشته باشند. نصب روکش ممکن است باعث شود جرم و پلاک‌هایی میان روکش و دندان به وجود آید و یا به پوسیدگی دندان زیر روکش و خراب شدن آن منجر گردد.

از دیگر معایب روکش برای دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حساس شدن لثه نسبت به فشار و لمس
  • حساسیت بالای دندان به گرما و سرما
  • ایجاد حس ناخوشایند در هنگام جویدن غذا

مراحل انجام روکش دندان در شیراز

مراحل روکش دندان

اولین مرحله کراون دندان مشورت با پزشک، ویزیت شدن و معاینه دقیق است تا دندانپزشک به وضعیت ریشه‌ها و استخوان اطراف دندان، میزان پوسیدگی، عفونت و‌…. پی ببرد و آسیب‌ها و پوسیدگی‌ها را برطرف سازد.

بعد از اجرای این فرایند باید دندان شما برای روکش شدن آماده شود. در این گام دندانپزشک دندان را بی‌حس کرده و به آن تراش می‌زند. پس از آن به قالب‌گیری دست زده و بهترین و مناسب‌ترین رنگ را برای روکش انتخاب می‌کند. در گام بعدی روکش و قالب را به لابراتوار ارسال می‌کند تا روکش مد نظر شما ساخته شود.

طی جلسه بعدی روکش موقت از روی دندان‌ها برداشته شده و بعد از بی‌حس کردن دندان، روکش جدید به آن چسبانده می‌شود. این مراحل را می­توان به شرح زیر خلاصه کرد:

  1. ویزیت و معاینه دندان‌ها
  2. تزریق بی حسی
  3. تراش دندان
  4. قالب‌گیری دندان
  5. نصب روکش موقت
  6. انتخاب رنگ روکش
  7. ساخت روکش دندان در لابراتوار
  8. نصب روکش دائمی

نحوه روکش دندان عصب کشی شده

بسیاری از افراد تمایل دارند بدانند نحوه کراون دندان عصب کشی شده چگونه است و یا دوره درمان روکش دندان چقدر طول می‌کشد. در پاسخ به این پرسش‌ها باید در ابتدا به وضعیت دندان‌های خود توجه داشته باشید.

برای نمونه در شرایطی که عصب کشی دندان وسعت زیادی داشته و یا پرکردگی آن زیاد باشد، بافت دندان نمی‌تواند پرکردگی را به خوبی نگه دارد و یا احتمال شکستگی دندان بر اثر عواملی از قبیل جویدن غذا وجود دارد.

به همین دلیل در این وضعیت دکتر سیروس قاسمی با کمک روکش کلاه تاج و یا بخش‌های پروتزی ایمپلنت را پوشش می‌دهند. طول دوره درمان روکش نیز به وضعیت دندان‌ها، مشکلات دهان و دندان و … بستگی دارد و ممکن است دو تا سه ماه و گاه ۶ ماه به طول بیانجامد.

روش‌های مراقبت پس از روکش دندان

اگر می‌خواهید روکش و یا کراون دندان شما عمر مفیدتر و دوام بیشتری داشته باشد؛ باید روش‌های مراقبت از آن را جدی بگیرید که یکی از مهمترین آن‌ها مسواک زدن دندان‌ها با برس‌های نرم است. حواستان باشد که آجیل و یا خوراکی‌های سفت و سخت مصرف نکنید.

اگر می‌خواهید آثار لک بر روی روکش‌ها باقی نماند باید بلافاصله بعد از مصرف نوشیدنی‌های رنگی دندان‌های خود را مسواک زده و آن‌ها را به خوبی تمیز کنید. پس از کراون استفاده از نخ دندان به صورت منظم و مداوم را جدی بگیرید. همچنین باید دندانپزشک به طور مرتب دندان‌های شما را بررسی کند.

مشاوره رایگان روکش دندان در شیراز

لطفا در صورت تماس با مطب ذکر کنید که از طریق سایت تماس گرفته اید

مشاوره رایگان ارتودنسی شفاف در شیراز

چه کسانی نمی‌توانند از روکش دندان استفاده کنند؟

با وجود اینکه کراون دندان محبوبیت فراوانی دارد و عده زیادی از افراد می‌توانند از این راهکار استفاده کنند اما اجرای این روش برای تمامی افراد مناسب نیست.

به ویژه آن‌هایی که دارای ترک‌های عمیق دندانی هستند و یا بر روی دندان‌های آن‌ها ترک‌هایی مشاهده می‌شود که تا ریشه امتداد پیدا کرده‌اند. افرادی هم که دارای دندان‌های با ریشه آسیب دیده هستند نمی‌توانند از این راهکار استفاده کنند.

روکش دندان در چند جلسه انجام می‌شود؟

برای اجرای این فرایند معمولاً باید مدت زمانی در حدود دو جلسه را در نظر بگیرید که طی جلسه اول به آماده سازی دندان، قالب‌گیری و نصب روکش موقت اقدام شده و مدت زمانی در حدود ۳۰ دقیقه تا یک ساعت به طول می‌انجامد.

در جلسه دوم نیز دندانپزشک روکش مورد نظر را بر روی دندان‌ها نصب کرده و آن را محکم می‌سازد.

سن مناسب برای انجام روکش دندان

سن مناسب روکش برای زنان و مردان متفاوت است. توصیه می‌شود زنان برای اجرای این روش حداقل ۱۶ سال داشته باشند و سن مناسب برای مردان ۱۸ سالگی است.

تفاوت روکش دندان با ونیر دندان

روکش با ونیر به لحاظ کاربرد و شیوه درمانی تفاوت‌هایی دارد. ونیرها در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرند که تمایل دارید به زیبایی دندان‌ها و چهره خود اضافه کنید، در واقع این روش تنها جنبه زیبایی دارند.

در حالی که روکش‌ها را می‌توان یک نوع روش درمانی ترمیمی نیز به شمار آورد که به زیباتر شدن دندان‌ها و چهره نیز کمک می‌کنند. بنابراین اگر می‌خواهید دندان‌های خود را ترمیم ساخته و به صورت همزمان آن‌ها را زیبا سازید باید از روکش دندان استفاده کنید.

ممکن است دندان‌های شما دچار تغییر رنگ زیادی شده باشند. در این شرایط روکش بهتر از ونیر قادر به پوشاندن عیوب است. روکش از ضخامت بالاتری برخوردار شده و مقاومت آن نیز در برابر شکستگی و آسیب دیدگی بیشتر است.