مقالات روکش دندان

طول عمر روکش دندان چقدر است؟

عمر روکش دندان

آشنایی با روش‌های افزایش طول عمر روکش دندان یک ضرورت برای حفظ سلامت و بهداشت دهان است  که باید به آن توجه کرد.  روکش‌های دندان باید به دقت مورد محافظت قرار بگیرند تا همواره ظاهر جذاب خود را به بهترین شکل ممکن حفظ کنند. در این مقاله قصد داریم با توجه به اهمیت این موضوع، به بررسی ماندگاری هریک از روکش‌های دندان و نکات افزایش طول عمر آن‌ها بپردازیم و اطلاعات جالبی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

آیا دندان روکش شده خراب می‌شود؟

اغلب تصور بسیار نادرستی در بین برخی از افراد وجود دارد که روکش‌‌های دندانی در برابر تمام آسیب دیدگی‌ها کاملاً مقاوم هستند و به هیچ عنوان دچار خرابی نمی‌شوند که در پاسخ باید بگوییم که این ذهنیت کاملاً غلط است و به هیچ عنوان نباید آن را باور کرد. حتی بهترین روکش‌های دندانی نیز در صورت نگهداری نامناسب و عدم رعایت نکات مربوط به سلامت دهان دندان دچار خرابی و پوسیدگی می‌شوند و این امر به صورت مستقیم به دندان‌های شما که در زیر روکش قرار دارند آسیب جدی می‌رساند.

عوامل موثر بر ماندگاری روكش دندان

اطلاع از طول عمر مفید روکش‌ها هنگام استفاده از این روش ترمیمی و زیبایی بسیار حائز اهمیت است و اغلب افراد سعی دارند از روکش‌هایی استفاده کنند که تا چندین سال بدون مشکل از آن استفاده کنند، اما جالب است که بدانید دوام روکش دندان‌ها به چندین فاکتور مختلف بستگی دارد و کافی است با رعایت مداوم چنین نکاتی، به جذابیت و استحکام روکش‌های خود کمک کنید که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم:

  • جنس و نوع روکش :

اولین و شاید مهم‌ترین مورد، نوع جنس روکش است. طبیعتاً هرچه جنس روکش دندان‌های شما بهتر باشد و برای آن متریال‌های باکیفیت‌تری استفاده شود، دوام آن نیز به شکل چشم‌گیری افزایش می‌یابد.

  • توجه به بهداشت دهان و دندان :

پارامتر بعدی رعایت کردن نکات مربوط به بهداشت دهان و دندان توسط شما است. به عنوان مثال، اینکه چقدر استفاده از دهانشویه و مسواک زدن را جدی می‌گیرید در این زمینه نقش مهمی را ایفا می‌کند.

  • استفاده از رژیم غذایی مناسب :

نوع رژیمی است که برای خود تعیین کرده‌اید و مصرف مکرر غذاهای سفت مانند تخمه، آجیل و خوراکی‌هایی با رنگ تیره می‌تواند منجر به کاهش طول عمر روکش و تغییر رنگ آن شود که در صورت عدم توجه به این موضوع ممکن است نیاز به تعویض روکش دندان پیدا کنید.

  • موقعیت روکش دندان :

موقعیت روکش نیز در طول عمر آن بسیار موثر است و معمولاً روکش‌های جلویی بیشتر در معرض سایش و شکستگی قرار دارند.

  • مراجعه منظم به دندانپزشک :

توصیه می‌شود حداقل هر شش ماه یک بار به برای چکاپ وضعیت دندان و روکش‌ها به دندانپزشک مراجعه کنید؛ زیرا این کار باعث خواهد شد تا هرگونه خرابی روکش‌های دندان سریع‌تر شناسایی شده و از پیشرفت آن جلوگیری شود.

مشاوره رایگان دندان توسط دکتر قاسمی

لطفا در صورت تماس با مطب ذکر کنید که از طریق سایت تماس گرفته اید

دندانپزشکی دکتر سیروس قاسمی

طول عمر روكش دندان سراميكى

امروزه استفاده از روکش‌های سرامیکی، به دلیل تشابه ظاهری با دندان‌های طبیعی، بسیار رایج است. به طور معمول، مدت زمان عمر مفید یک روکش تمام سرامیکی به 10 الی 15 سال می‌رسد، البته این پیش‌بینی در شرایطی است که تمامی نکات مربوط به محافظت از روکش را رعایت کرده باشید، چنانچه از بهترین مدل روکش سرامیکی استفاده کنید؛ عمر مفید آن‌ها تا 20 سال نیز قابل افزایش است.

ماندگاری روکش دندان

طول عمر روكش دندان تمام فلزى

به کارگیری آلیاژ فلز در روکش‌های دندان باعث شده است تا میزان عمر مفید آن‌ها نسبت به مدل سرامیکی افزایش قایل توجهی داشته باشد. اگرچه تخمین طول عمر تمامی انواع روکش‌های فلزی به صورت دقیق امکان‌پذیر نیست، اما می‌توان انتظار داشت که این موارد تا 30 سال به خوبی استحکام اولیه خود را حفظ کنند. مهم‌ترین نقطه ضعف روکش‌ فلزی، ظاهر متفاوت آن‌ نسبت به سایر دندان‌هاست و همین امر موجب شده تا برخی از افراد تمایلی به استفاده کردن از آن نداشته باشند.

طول عمر روكش دندان pfm

این مدل روکش تمامی مزایای مربوط به روکش‌های فلزی و سرامیکی را شامل می‌شود و عمر مفید آن به 20 سال می‌رسد. روکش‌های پایه فلزی (pfm) از نظر استحکام ساختاری نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و می‌توانند نیاز بسیاری از بیماران را پاسخ دهند و برای یک بازه زمانی طولانی شکل و ظاهر خود را حفظ خواهند کرد.

عمر مفید روكش دندان هاى خلفى بيشتر است يا قدامى؟

طول عمر روکش‌های دندان قدامی و خلفی در حد قابل قبولی است و لازم به هیچ‌گونه نگرانی خاصی از آن نیست، امروزه علم دندانپزشکی به حدی پیشرفت کرده است که روکش‌های دندان‌های قدامی و خلفی هر دو از بالاترین کیفیت ممکن بهره برده و به آسانی دچار خرابی و شکستگی نمی‌شوند، شما نیز می‌توانید از انواع روکش‌ها براساس نیاز و شرایط دندان خود، برای بازگشت جلوه زیبای لبخند خود بهره ببرید.

ماندگارى روكش دندان عصب كشى شده چقدر است؟

وضعیت دندان‌های عصب کشی شده در شرایط نرمالی قرار ندارد و به همین دلیل باید به خوبی از آن‌ها محافظت کرد. استفاده از روکش‌ها می‌تواند از آسیب دیدن این نوع دندان‌ها تا حد زیادی جلوگیری کند.

اینکه روکش انتخاب شده برای دندان عصب‌کشی شده از چه نوعی باشد؛ به نظر مستقیم دندانپزشک بستگی دارد و در حالت کلی می‌توان از انواع روکش‌های فلزی، pfm و سرامیکی برای پوشش دادن دندان‌های عصب‌کشی شده استفاده کرد و محدودیت خاصی از این نظر وجود ندارد.

جمع‌بندی

روکش‌ دندان یک روش عالی به منظور افزایش زیبایی طرح لبخند شماست و نگهداری مناسب و صحیح از آن عمر مفید روکش‌ها را به شکل قابل توجهی افزایش می‌دهد و از آسیب دیدنشان جلوگیری خواهد کرد. با انجام اعمالی همچون مسواک زدن به صورت مرتب و مراجعه به مطب دکتر سیروس قاسمی می‌توانید برای مدت زمانی طولانی از روکش دندان خود لذت ببرید.

مشاوره رایگان دندان توسط دکتر قاسمی

لطفا در صورت تماس با مطب ذکر کنید که از طریق سایت تماس گرفته اید

دندانپزشکی دکتر سیروس قاسمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *