ایمپلنت بهترین روش برای جایگزینی دندانهای از دست رفته محسوب میشود. یک روش تقریبا دائمی با ظاهری کاملا طبیعی که لبخندی زیبا و دندانهای ظریف و طبیعی را به شما هدیه میکند. در کاشت ایمپلنت دیجیتال ریشههای دندانی کاملا روی فک ثابت میشوند که همین مسئله استحکام و دوام بالای این مدل دندانها را به همراه دارد ضمن این که توانایی غذا خوردن، حتی غذایهای سفت و سخت را به فرد میبخشد. مواردی چون کیفیت ایمپلنت و مهارت پزشک متخصص و همچنین اجرای اصولی و استاندارد ایمپلنت دندانی از جمله مهمترین عوامل دوام و کارایی ایمپلنت به شمار میروند.
آیا ایمپلنت دندان مادام العمر است؟
این سوالی است که برای بسیاری از افراد مطرح میشود که ضروری است بدانید ایمپلنت دندان به عنوان یکی از پیشرفتهترین و قابل اعتمادترین روشها برای جایگزینی دندانهای از دست رفته شناخته میشود. با این حال، اگرچه ایمپلنتها به طور کلی طول عمر طولانیتری دارند و به خوبی عمل میکنند، باید به یاد داشته باشید که “دائمی” به معنای بدون نیاز به مراقبت و نگهداری نیست. موفقیت و طول عمر ایمپلنت به عوامل مختلفی مانند رعایت بهداشت دهان و دندان، تکنیکهای جراحی صحیح و سلامت کلی بدن بستگی دارد و در صورت اجرای صحیح، کیفیت مناسب و وجود شرایط بهینه، یک روش درمانی دائمی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته خواهد بود که با این حال برخی شرایط و بیماریها میتواند طول عمر ایمپلنت را کاهش دهد.
علت اصلی دائمی بودن ایمپلنت به 2 دلیل است که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
- اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت دندان از مواد با کیفیت و محکمی ساخته میشوند. جنس پایه ایمپلنت از تیتانیوم و جنس تاج آن از سرامیک است و به همین دلیل از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار بوده و هرچه کیفیت این بخشها بیشتر باشد طول عمر ایمپلنت نیز بیشتر خواهد بود.
- نحوه کاشت ایمپلنت دلیل دیگری برای دائمی بودن آن است. روش ایمپنلت دیجیتال یکی از جدیدترین روشهای ایمپلنت است که نسبت به روشهای قدیمیتر از استحکام و ماندگاری بیشتری برخوردار است
لطفا در صورت تماس با مطب ذکر کنید که از طریق سایت تماس گرفته اید
بیشتر بخوانید: بررسی معایب و مزایا ایمپلنت دیجیتال دندان
طول عمر ایمپلنت چقدر است؟
طول عمر ایمپلنتهای دندانی به طور متوسط بین ۱۵ تا ۲۰ سال است. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که دوام و طول عمر ایمپلنت به عواملی چون کیفیت اجزای ایمپلنت، نحوه کاشت و رعایت بهداشت دهان و دندان بستگی خواهد داشت. در شرایط مطلوب طول عمر ایمپلنت ممکن است به ۲۰ تا ۲۵ سال نیز برسد که در ادامه به بررسی طول عمر انواع ایمپلنتها اشاره میکنیم:
طول عمر ایمپلنت ایرانی
ایمپلنتهای ایرانی به دلیل کیفیت بالای مواد و تکنولوژیهای پیشرفته تولید، در میان دندانپزشکان و بیماران محبوبیت زیادی پیدا کردهاند. این ایمپلنتها معمولاً میتوانند بین ۱۰ تا ۱۵ سال یا حتی بیشتر دوام بیاورند، به شرطی که بیمار به دقت نکات بهداشتی و مراقبتی را رعایت کند. با توجه به استانداردهای بالا و کنترل کیفیت دقیق، ایمپلنتهای ایرانی گزینهای مقرونبهصرفه و با کیفیت برای کسانی هستند که به دنبال یک راهحل دائمی و موثر برای جایگزینی دندانهای از دست رفته هستند.
طول عمر ایمپلنت کرهای
ایمپلنتهای کرهای نیز به خاطر فناوریهای نوین و کیفیت بالا در صنعت دندانپزشکی شناخته شدهاند. این ایمپلنتها به طور متوسط بین ۱۵ تا ۲۰ سال عمر میکنند و در برخی موارد حتی بیشتر. این طول عمر طولانی به دلیل استفاده از مواد باکیفیت و تکنولوژیهای پیشرفته در تولید این ایمپلنتها است. با رعایت نکات بهداشتی و مراجعه منظم به دندانپزشک، ایمپلنتهای کرهای میتوانند به مدت طولانی عملکردی عالی داشته باشند و نیاز به تعویض نداشته باشند.
عوامل موثر بر دوام و طول عمر ایمپلنت
در وهله اول حفظ بهداشت دهان و دندان یکی از مهمترین عوامل در ماندگاری ایمپلنتهاست. مسواک زدن منظم و استفاده از نخ دندان برای پاکسازی اطراف ایمپلنت از پلاک و باکتریها، کمک میکند تا التهاب و عفونتهای لثهای که میتوانند به ایمپلنت آسیب بزنند، جلوگیری شود، همچنین برنامهریزی برای معاینات دورهای نزد دندانپزشک بسیار اهمیت دارد. دندانپزشک با بررسی وضعیت ایمپلنت و بافتهای اطراف آن، میتواند به موقع مشکلات احتمالی را شناسایی و درمان کند. در نهایت استفاده از مواد دخانی و مصرف زیاد نوشیدنیهای الکلی میتواند بر سلامت ایمپلنت تأثیر منفی بگذارد. ترک این عادات و کنترل مصرف این مواد میتواند به حفظ سلامت ایمپلنت کمک کند، در ادامه به رعایت برخی نکات و دستورالعملها به افزایش طول عمر دندان ایمپلنت شده اشاره میکنیم:
تخصص و مهارت ایمپلنتولوژیست
شاید بتوان گفت اصلیترین عامل در افزایش طول عمر ایمپلنت، تخصص و مهارت ایمپلنتولوژیست است. اشراف و تسلط کامل به متدهای روز دندانپزشکی و برخورداری از تجهیزات و تکونولوژی مناسب کاشت ایمپلنت مهمترین عوامل در اجرای یک ایمپلنت زیبا و بادوام است. بنابراین اگر قصد کاشت ایمپلنت دارید حتما به متخصصان امر که رزومه قوی و تجربه و مهارت کافی دارند مراجعه کنید.
استفاده از ایمپلنت با کیفیت
استفاده از ایمپلنتهای بیکیفیت و نامعتبر باعث میشود درصد شکست آن افزایش یابد. انتخاب و استفاده از بهترین برند ایمپلنت ضمن افزایش دوام و طول عمر ایمپلنت دندان از ایجاد عوارض و مشکلات احتمالی پیشگیری میشود. ایمپلنت کرهای یکی از بهترین ایمپلنتهای موجود حال حاضر در بازار ایران است.
جراحی پیوند لثه و بازسازی استخوان فک
یکی از موارد به شدت تأثیرگذار در ماندگاری بالای ایمپلنت شرایط مطلوب لثه و تراکم استخوان فک بیمار است. بنابراین برای داشتن یک ایمپلنت ماندگار در صورتی که علائمی چون تحلیل لثه و کمبود تراکم استخوان مشاهده شود بهتر است جراحی پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت انجام گیرد. معمولا قبل از انجام ایمپلنت پزشک با انجام آزمایشات تخصصی و تصاویر رادیوگرافی در مورد این موضوع خاص تصمیم گیری میکند.
سلامت فردی
سلامت عمومی فرد متقاضی کاشت ایمپلنت از دیگر عوامل تعیین کننده کیفیت و ماندگاری ایمپلنت به شمار میرود. بیماریهایی چون نارسایی قلبی، دیابت، سرطان، ضعف سیستم ایمنی بدن، تالاسمی، هموفیلی و … باعث بروز مشکل در کاشت ایمپلنت دندان میشوند. به همین دلیل است که ایمپلنتولوژیستها قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت تمام آزمایشات تخصصی و معاینات مربوط به سلامت عمومی فرد متقاضی را انجام میدهند.
رعایت بهداشت دهان و دندان
از دیگر عوامل تأثیرگذار بر طول عمر ایمپلنتهای دندانی رعایت بهداشت دندان و دهان است. برای پیشگیری از مواردی چون التهاب، تورم و عفونت، حفظ سلامت دهان و دندانها ضروری است. هرچه فرد در حفظ بهداشت دهان و دندان سختگیرانهتر عمل کند عمر ایمپلنت دندان نیز بیشتر خواهد بود.
مواردی چون مسواک زدن (دو بار در روز) استفاده از نخ دندان پس از خوردن غذا، شستشوی دندانها بعد از خوردن تنقلات چسبناک و… میتوانند در این امر موثر باشند. همچنین حفظ سلامت و بهداشت فردی دهان و دندان از تحلیل لثه و آسیب دیدن استخوان فک نیز جلوگیری میکند.
انجام چکاپ و معاینات دورهای
از دیگر راههای افزایش طول عمر ایمپلنتهای دندانی انجام چکاپها و معاینات دورهای و منظم است. تا در صورت لزوم با رسیدگی به موقع از صدمات بیشتر جلوگیری شود.
چه عواملی باعث کاهش عمر ایمپلنت دندان میشود؟
همان طور که برخی عوامل به افزایش عمر ایمپلنت کمک میکنند، عواملی نیز وجود دارد که باعث کاهش عمر ایمپلنت میشود. مهمترین عواملی که در این زمینه میتوان به آنها اشاره کرد عبارتند از:
کشیدن سیگار و کم شدن عمر ایمپلنت
تحقیقات نشان میدهد که احتمال شکست ایمپلنت و کاهش ماندگاری آن در افراد سیگاری بسیار بیشتر از افراد سالم است. احتمال شکست ایمپلنت در افراد عادی حدود ۵ درصد است اما این عدد در افراد سیگاری به ۱۱ درصد میرسد. با توجه به این که سیگار تأثیر مستقیم روی جریان خون دارد روند بهبودی بعد از جراحی را با اختلال همراه میکند. ضمن این که ابتلا به انواع بیماریهای لثه در افراد سیگاری بیشتر است.
سن فرد متقاضی انجام کاشت ایمپلنت
هرچه سن فرد متقاضی بیشتر باشد احتمال شکست ایمپلنت نیز بیشتر خواهد بود. افراد دارای سن بالا معمولا به بیماریهای زمینهای و استخوانی دچار هستند که همین مسئله باعث کاش روند ترمیم بعد از جراحی کاشت ایمپلنت میشود.
تأثیر برخی داروها بر طول عمر ایمپلنت
برخی داروها اثرات سوء بر ایمپلنت دارند و باعث کاهش عمر آن میشوند. داروهای مثل داروهای سرکوب سیستم ایمنی، داروهای رقیق کننده خون و پرتو درمانی از جمله مواردی هستند که استفاده از آنها باعث کاهش طول عمر ایمپلنتهای دندان میشود.
ایمپلنت غیر اصولی
یکی از اصلیترین موارد در کاهش طول عمر ایمپلنت دندان، دریافت خدمات غیر اصولی و غیر حرفهای است. در واقع کاشت ایمپلنت دندان از جمله خدمات بسیار تخصصی در دندانپزشکی است که باید حتما توسط ایمپلنتولوژ متخصص انجام گیرد.
گاهی برای کاهش هزینههای مرتبط با کاشت ایمپلنت و انتخاب یک پزشک غیر متخصص نه تنها کاهش عمر ایمپلنت را شاهد هستیم بلکه انجام غیر اصولی کاشت ایمپلنت با عوارضی چون تورم، عفونت و در نهایت پس زدن ایمپلنت همراه خواهد بود.
آیا میتوان ایمپلنت دندان را اصلاح، ترمیم یا تعویض کرد؟
از مهمتزین نقاط قوت و مزایای کاشت ایمپلنت دندان آن است که در صورت لزوم میتوان واحدهای ایمپلنت کاشته شده را اصلاح، ترمیم و یا حتی تعویض کرد. این کار پس از انجام معاینات دقیق توسط ایمپلنتولوژیست متخصص انجام میگیرد.
طول عمر ایمپلنت ایرانی بیشتر است یا ایمپلنت کره ای؟
یکی دیگر از سوالات رایج مراجعه کنندگان در خصوص انتخاب برند ایمپلنت ماندگاری و طول عمر ایمپلنتهای ایرانی و کرهای است. در پاسخ به این سوال باید بگوییم با فرض بر اجرای با کیفیت کاشت ایمپلنت، ایمپلنتهای ایرانی نسبت به مدلهای مشابه کرهای طول عمر کمتری دارند.
ضمن این که انجام کاشت ایمپلنت بیکیفیت یا برندهای نامعتبر با مواردی چون بروز التهاب، تورم، عفونت و پس زدن همراه است. همچنین ایمپلنتهای بیکیفیت ممکن است با آسیب به سایر دندانها و استخوان فک نیز همراه باشد.
ایمپلنت مادام العمر دندان با بهترین متخصص ایمپلنتولوژی
یکی از عوامل موثر بر افزایش طول عمر ایمپلنتهای دندانی، تخصص، مهارت و تجربه بالای پزشک ایمپلنتولوژ است. دکتر قاسمی یکی از سرشناسترین متخصصان کاشت ایمپلنت در ایران است که با تسلط بر جدیدترین متد کاشت ایمپلنت در دنیا (ایمپلنت دیجیتال) و بهره مندی از تجهیزات به روز و پیشرفته، بیشترین رضایت کاشت ایمپلنت را دارا است.
برای ایمپلنت دیجیتال توسط بهترین متخصص ایمپلنت در شیراز میتوانید از خدمات مطب دکتر قاسمی بهرهمند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت معاینه و مشاوره با شمارههای مطب در تماس باشید.
لطفا در صورت تماس با مطب ذکر کنید که از طریق سایت تماس گرفته اید