روکش دندان فلزی در شیراز
روکش دندان فلزی در انواع مختلف با پایه فلز و یا به صورت تمام فلزی طراحی و با کمک آلیاژهای فلزی در کلینیک دندانپزشکی دکتر قاسمی در شیراز مورد استفاده قرار میگیرد. در حال حاضر با توجه به استحکام بالای انواع روکشهای فلزی در ترمیم دندانها بسیاری از افراد تمایل زیادی به استفاده از آن دارند که در ادامه به بررسی مزایا و معایب آن و همچنین انواع آلیاژهای به کار رفته در ساختار این روکشهای دندان خواهیم پرداخت، پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید؛ پس با ما همراه باشید.
روکشهای فلزی دندان از چه آلیاژی ساخته میشوند؟
در حال حاضر از آلیاژهای مختلفی برای ساخت روکش دندان فلزی و پایه فلزی استفاده میشود که از مهمترین آنها میتوان به طلا، پلاتین، کروم، کبالت و نیکل اشاره کرد، جنس آلیاژهای به کار رفته در این روکشها باعث میشود که در برابر ضربه، جویدن و گازگرفتگی مقاوم باشد، آلیاژهای به کار رفته در روکش فلزی دارای خواص بیولوژیکی مناسبی هستند و قابلیت شکلپذیری خوبی دارند و همچنین در برابر اکسید شدن، زنگ زدگی و خوردگی مقاوم هستند.
مزایای روکش فلزی دندان
روکش دندان فلزی علاوه بر تحمل بالا در برابر فشارهای ناشی از جویدن غذا و دوام بالا، محبوبیت بسیاری در بین بیماران دارد، در این نوع روکشها آسیبهایی از قبیل ترک خوردگی، ساییدگی، لب پر شدن وجود ندارد. مهمترین مزیتهای روکشهای فلزی عبارت اند از :
- ماندگاری بالا
- مقاوم در برابر فشار
- عدم شکستگی و ساییدگی
- عدم خوردگی و اکسیدشدن
- سازگار با دندان و بافت لثه
- شکلپذیری و قالب گیری آسان
عوارض و معایب روکش فلزی دندان
روکش دندان فلزی علاوه بر برخورداری از مزایای قابل توجه، عوارض و معایبی نیز دارد که یکی از مهمترین آنها داشتن رنگ نامناسب و عدم یکنواختی با رنگ سایر دندانهاست، در واقع رنگ این نوع روکشها درست مشابه با فلزات بوده و از سوی دیگر قیمت و هزینه قابل پرداخت برای آنها بالا است، به همین سبب بهتر است از این نوع روکشها برای دندانهای خارج از دید مانند دندانهای آسیاب استفاده کنید.
ویژگی روکش دندان فلزی با پوشش سرامیک
روکش دندان فلزی با پوشش سرامیک (pfm) یکی از بهترین روکشها برای دندانهای شما محسوب میشود. چراکه با رنگ دیگر دندانهایتان تطابق کافی دارد. این محصول با بدنهای از جنس فلز ساخته شده اما پوشش رویی آن نوعی سرامیک خاص پرسلن میباشد.
با توجه به سطح سرامیکی این نوع روکشها ممکن است به مرور زمان و یا تحت فشار و ضربه شکسته شده و یا دچار ترکخوردگی شود، همچنین فلز زیرین آن هم امکان دارد به شکل یک خط تیره ظاهر نامناسبی داشته باشد که توصیه میشود از این نوع روکشها برای دندانهای عقب و بریجهای بلند استفاده کرد تا استحکام آنها را تضمین نمایید.
تفاوت روکش دندان فلزی و پی اف ام
روکش دندان تمام فلزی و pfm هر کدام با ویژگیهای خاص خود و براساس وضعیت ترمیمی دندانها مورد استفاده قرار میگیرند اما با این حال روکش سرامیکی فلزی (pfm) به دلیل استحکام و مقاومت قابل توجه و برخورداری از رنگ طبیعی سرامیک از محبوبیت بالایی برخوردار است.
در مطب دندانپزشکی دکتر سیروس قاسمی روکش pfm با ترکیب آلیاژ فلز و سرامیک با رنگ دندانهای طبیعی ساخته میشود که میزان عمر و دوام آنها تقریباً معادل روکش فلزی است و در لایه داخلی این روکشها از فلزاتی مانند طلا، پلاتین، کبالت، کروم و نیکل استفاده میشود.
مزایای روکش فلز سرامیکی
از آنجایی که این نوع روکشها از دو لایه فلزی و سرامیکی طراحی و ساخته میشوند؛ از مزایای هر دو متریال بهرهمند هستند که از مهمترین این ویژگیها میتوان به استحکام فلز در کنار زیبایی سرامیک اشاره کرد. این روکشها از دوام و ماندگاری قابل توجهی هم برخوردار هستند اما به شرطی که که از آنها مراقبت کافی به عمل آید.
لایه فلزی و زیرین این روکشها به استحکام آنها در برابر ساییده شدن و ضربه کمک میکند. روکشهایpfm با قیمت مناسب و مقرون به صرفهای نسبت به روکشهای تمام فلزی برای زیبایی و ترمیم دندانها مورد استفاده قرار میگیرد.
معایب روکش فلز سرامیکی
در روکش فلز سرامیکی (pfm) امکان مشاهده خطوط فلزی تیره زیر روکش و در لبه لثه وجود دارد و در مواقعی که لثهها دچار تحلیل رفتگی باشد؛ استفاده از آنها توصیه نمیشود. همچنین در برخی موارد فلز به کار رفته در روکش باعث التهاب و تحلیل لثه میگردد و ممکن است افرادی هم که به فلزات حساسیت دارند با استفاده از این روکشها دچار خارش، قرمزی و التهاب لثه شوند.
مراحل انجام روکش فلزی دندان
مراحل انجام روکش دندانپایه فلزی با مراحل نصب روکش دندان تمام فلزی چندان تفاوتی نداشته و امکان اجرای این فرایند طی سه الی دو جلسه وجود دارد.
- ویزیت و معاینه:
در گام اول نصب روکش pfm دندانپزشک با معاینه دندانها وضعیت سلامت آنها را بررسی میکند و همچنین خدمات مشاورهای در خصوص انتخاب بهترین نوع روکش ارائه میدهد و در صورتی که دندان مورد نظرتان پوسیده و یا نیاز به عصب کشی و ترمیم داشته باشد؛ اقدامات لازم را برای ترمیم آنها انجام میدهد.
- تراش دندان و قالبگیری:
پس از بررسی وضعیت دندانها، دندانپزشک حدود 1.5 میلیمتر از سطح دندان را تراش داده و با استفاده از اسکن سهبعدی و خدمات دندانپزشکی دیجیتال قالبگیری میشود، در این مرحله از روکشهای موقت برای حفظ زیبایی دندانها تا زمان آماده شدن روکشهای دائمی استفاده میشود.
- ساخت روکش :
در این مرحله دندانپزشک قالبهای تهیه شده را به لابراتوار ارسال میکند و ممکن است فرآیند ساخت آن حدود یک الی دو هفته زمانبر باشد.
- نصب روکش دندان :
طی این جلسه دندانپزشک روکش موقت را از روی دندانها برداشته و روکش اصلی را جایگزین آن میکند و در صورت لزوم فرمدهی مورد نیاز را برای جای گذاری مناسب روکشها انجام میدهد.