مقالات کامپوزیت

جلسات و مدت زمان کامپوزیت دندان چقدر است

جلسات و مدت زمان کامپوزیت دندان چقدر است

کامپوزیت دندان سریع‌ترین روش ترمیم دندان‌های آسیب دیده، بهترین گزینه برای آن دسته از افرادی است که قصد از میان بردن ایرادات دندانی خود را در سریع‌ترین زمان ممکن دارند؛ به گونه‌ای که انجام آن اغلب در یک جلسه انجام می‌شود. آیا می‌دانید تعداد جلسات کامپوزیت دندان چقدر است؟ مدت زمان انجام کامپوزیت برای هر نوع دندان چقدر است؟ برای پاسخ به این سؤالات و سؤالات مشابه از این دست در ادامه مطلب با دندانپزشکی دکتر قاسمی همراه ما باشید.

مدت زمان انجام کامپوزیت برای هر دندان چقدر است؟

مدت زمان کامپوزیت برای هر دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که از مهم‌ترین آن می‌توان به میزان سلامت دهان و دندان و همچنین نیاز یا عدم نیاز به درمان‌های جانبی اشاره نمود.

بنابراین اینکه تعداد جلسات کامپوزیت چقدر است و آیا کامپوزیت روندی طولانی دارد؟ باید گفت چنانچه دهان و دندان بیمار سالم باشد و از سلامت کافی برخوردار باشد به گونه‌ای که نیاز به هیچ گونه درمان جانبی نداشته باشد کامپوزیت دندان در شیراز اغلب در یک جلسه 40 تا 60 دقیقه انجام می‌شود.

اگر چنانچه لثه فرد پوسیده یا ناسالم باشد بسته به میزان خرابی مدت زمان انجام کامپوزیت برای هر نوع دندان چقدر است طولانی‌تر می‌شود، چرا که می‌بایست مدت زمانی که برای درمان ناسالم بودن دندان مورد نیاز است را بر تعداد جلسات  کامپوزیت دندان اضافه نمود.

اگر دندان فرد سالم باشد کامپوزیت در سریع‌ترین زمان و تنها در یک جلسه انجام می‌شود و اگر دندان‌های فرد مراجعه کننده ناسالم باشد بسته به تعداد دندان‌های خراب به ویژه لثه‌ها روند درمان و کامپوزیت طولانی و طی دو تا سه جلسه انجام می‌شود.

دلیل کم بودن مدت زمان انجام کامپوزیت این است که ونیر کامپوزیت را دندانپزشک بر روی دندان قرار و به آن فرم می‌دهد و نیازی نیست آن را در لابراتور آماده کند.

تعداد جلسات کامپوزیت دندان چقدر است؟

تعداد جلسات کامپوزیت دندان در صورت داشتن دندان‌های سالم تنها در یک جلسه است.

آیا ممکن است مدت زمان کامپوزیت دندان طولانی شود؟

بله، در صورت داشتن دندان‌های ناسالم و لثه‌های خراب ممکن است روند درمان طولانی شود.

آیا دندانپزشک در کاهش یا افزایش مدت زمان کامپوزیت نقش دارد؟

بله؛ سرعت دست دندانپزشک نقش بی‌بدیلی در کاهش یا افزایش مدت زمان کامپوزیت دندان دارد.

مشاوره رایگان دندان توسط دکتر قاسمی

لطفا در صورت تماس با مطب ذکر کنید که از طریق سایت تماس گرفته اید

دندانپزشکی دکتر سیروس قاسمی

بیشتر بخوانید: قیمت کامپوزیت دندان

مراحل انجام کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان یک روش محبوب برای بهبود ظاهر دندان‌ها و بستن فاصله‌های بین دندان‌ها محسوب می‌شود. این روش به دلیل سرعت در اجرا و نتیجه‌ای طبیعی که ارائه می‌دهد، به یکی از انتخاب‌های اصلی برای ترمیم و زیباسازی دندان‌ها تبدیل شده که مراحل انجام کامپوزیت شامل چندین مرحله ساده به روش زیر است:

  • معاینه و آماده‌سازی دندان:

ابتدا، دندانپزشک ناحیه مورد نظر را به دقت معاینه کرده و وضعیت دندان را برای نصب کامپوزیت ارزیابی و در صورت وجود پوسیدگی، قسمت آسیب‌دیده را ترمیم و سطح دندان را از جرم و رطوبت پاکسازی می‌کند.

  • انتخاب رنگ کامپوزیت:

کامپوزیت‌ها از لحاظ رنگ طیف گسترده‌ای دارند که بسیار مشابه رنگ طبیعی دندان هستند، که در این مرحله بهتر است با توجه به رنگ پوست و نظر دندانپزشک رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید.

  • متخلخل کردن سطح دندان:

برای تقویت پیوند بین مواد کامپوزیت و سطح دندان، از یک محلول اسیدی برای پاکسازی دندان و بهتر چسبیده شدن کامپوزیت استفاده می‌شود.

  • استفاده از عامل باندینگ:

عامل پیوند دهنده یا باندینگ که روی سطح دندان مالیده می‌شود با استفاده از نور لیزر محکم می‌شود.

  • فرم دهی کامپوزیت:

دندانپزشک در این مرحله با دقت و ظرافت مواد را به صورت لایه‌ای بر روی سطح دندان قرار می‌دهد و با سفت شدن مواد به کامپوزیت فرم می‌دهد.

  • سفت کردن ونیر کامپوزیت:

در این مرحله بعد از فرم دهی و بررسی هم‌ترازی دندان‌ها، مواد کامپوزیت حدود 40 ثانیه در معرض نور لیزر سفت می‌شوند تا پیوندی مستحکم با سطح دندان داشته‌باشند.

بیشتر بخوانید:  دندانپزشکی قسطی

میزان خرابی‌های هر نوع دندانی چه تأثیری در روند انجام کامپوزیت دارد؟

یکی از عوامل مهم در کاهش یا افزایش روند درمان کامپوزیت به سلامت دهان و درمان هر شخص بستگی دارد به گونه‌ای که میزان سلامت دهان و دندان هر فرد و همچنین تعداد دندان‌های سالم و ناسالم هر فردی تعداد جلسات لمینت را مشخص می‌کند.

البته لازم به ذکر است تعداد جلسات لمینت دندان نسبت به کامپوزیت دندان بیشتر است که دلیلی آن این است که کامپوزیت توسط پزشک ساخته می‌شود ولی لمینت در لابراتور ساخته می‌شود.

بنابراین هم در لمینت و هم در کامپوزیت سلامت دهان و دندان نقش پر رنگی در طولانی‌تر شدن روند درمان دندان دارد که هر چقدر پوسیدگی و خرابی دندان‌ها بیشتر باشد مدت زمان درمان نیز طولانی‌تر می‌شود.مراحل پوسیدگی دندان به نوشته سایت کلیولند کلینیک عبارتند از:

2 مرحله اصلی پوسیدگی دندان وجود دارد:

دمینرالیزاسیون : در مرحله اول، ممکن است متوجه لکه های کوچک، سفید و گچی روی دندان خود شوید. این به دلیل تجزیه مواد معدنی در مینای دندان شما است.
پوسیدگی مینا : در صورت عدم درمان، پوسیدگی دندان پیشرفت می کند و به شکستن مینای دندان ادامه می دهد. در این مرحله، حفره ها (سوراخ ها) ممکن است قابل توجه شوند. لکه های سفید ممکن است به رنگ قهوه ای روشن تبدیل شوند.

بیشتر بخوانید: کامپوزیت دندان پوسیده

نتیجه گیری 

یکی از عوامل مؤثر در کاهش تعداد جلسات کامپوزیت دندان به سرعت عمل دست دندانپزشک در کنار تخصص، مهارت و تجربه وی بستگی دارد؛ به همین دلیل اگر دارای دندان‌های ناسالم و زرد هستید و می‌خواهید با روش ونیر کامپوزیت در شیراز دندان‌های خود را زیبا کنید می توانید برای دریافت نوبت و مشاوره با مطب دندانپزشکی دکتر قاسمی تماس بگیرید.

دریافت وقت معاینه بصورت آنلاین

بارگذاری...

2 نظرات درباره “جلسات و مدت زمان کامپوزیت دندان چقدر است

  1. محمدامین زارعی گفت:

    سلام آقای دکتر میشه بگید بصورت کلی کامپوزیت دندان چند جلسه طول می کشد؟

    1. hadis.askarian16@gmail.com گفت:

      سلام و درود
      کامپوزیت دندان طی یک جلسه قابل انجام است و فقط تعداد ساعات جلسه درمانی برای بیماران مختلف بسته به تعداد دندان ها متفاوت است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *