مقالات ارتودنسی

هرآنچه که باید از ارتودنسی و فعالیت های ورزشی بدانید!؟

ارتودنسی و فعالیت های ورزشی

لبخندی زیبا و سالم، هدفی است که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. ارتودنسی، یکی از راه‌های موثر برای دستیابی به این هدف است. با این حال، بسیاری از افراد در طول درمان ارتودنسی و فعالیت های ورزشی، نگرانی‌هایی دارند. خبر خوب این است که با رعایت برخی نکات ساده، می‌توانید در طول درمان ارتودنسی نیز به ورزش ادامه دهید و از فواید آن بهره‌مند شوید. در این مقاله، به بررسی ورزش‌های مجاز و غیرمجاز در دوران ارتودنسی می‌پردازیم. همچنین، نکات مهمی را برای قبل، حین و بعد از ورزش ارائه خواهیم داد تا بتوانید با خیالی آسوده به فعالیت‌های ورزشی خود ادامه دهید و از لبخندی زیبا و سالم لذت ببرید. دکتر سیروس قاسمی، متخصص ارتودنسی، از جدیدترین روش‌های ارتودنسی نامرئی برای درمان بیماران خود استفاده می‌کند و می‌تواند لبخندی زیبا و طبیعی را برای آن ها به ارمغان بیاورد.

آشنایی با ورزش های مجاز و غیرمجاز در ارتودنسی

در دوران ارتودنسی، انتخاب ورزش‌های مناسب بسیار حائز اهمیت است. به طور کلی، ورزش‌های کم‌برخورد و کم‌خطر که فشار زیادی به دهان و صورت وارد نمی‌کنند، برای بیماران ارتودنسی مناسب هستند.

مشاوره رایگان دندان توسط دکتر قاسمی

لطفا در صورت تماس با مطب ذکر کنید که از طریق سایت تماس گرفته اید

دندانپزشکی دکتر سیروس قاسمی
ورزش‌های مجاز در ارتودنسی

ورزش‌های مجاز در ارتودنسی

شنا:شنا یک ورزش کم‌برخورد است که به عضلات مختلف بدن کمک می‌کند. همچنین، شنا فشاری به دهان و صورت وارد نمی‌کند و برای بیماران ارتودنسی بسیار مناسب است.

دوچرخه‌سواری:دوچرخه‌سواری نیز مانند شنا یک ورزش کم‌برخورد است و می‌تواند راه خوبی برای افزایش فعالیت بدنی باشد. این ورزش نیز فشار کمی به دهان و صورت وارد می‌کند و برای بیماران ارتودنسی مناسب است.

یکی از فواید دوچرخه‌سواری به نقل از سایت فیتامین روحیه سالم‌تر و استرس کمتر است که اینگونه بیان میکند:

یک پژوهش که روی بیش از یک میلیون نفر در ایالات متحده انجام شد، تاثیر ورزش‌هایی مانند دوچرخه‌سواری با بهبود سلامت روان را ثابت می‌کند. دوچرخه‌سواری تا ۴۰٪ اضطراب را کاهش می‌دهد.

از بهترین فواید دوچرخه‌ سواری کاهش استرس، افسردگی و اضطراب است. تمرکز روی جاده حین رکاب زدن، شما را در لحظه حال متمرکز می‌کند و این نوعی آگاهی ذهنی به شما می‌دهد. دوچرخه سواری شما را وادار می کند تا عمیق‌تر نفس بکشید و تمام استرس‌ها و مسائل زندگی را برای مدتی فراموش کنید.

پیاده‌روی:پیاده‌روی یک فعالیت ساده و کم‌خطر است که می‌تواند برای افراد در هر سطحی از آمادگی بدنی مناسب باشد. این فعالیت نیز فشار کمی به دهان و صورت وارد می‌کند و برای بیماران ارتودنسی مناسب است.

یوگا:یوگا راه خوبی برای افزایش انعطاف‌پذیری و قدرت و همچنین کاهش استرس است. حرکات کششی و تمرینات تنفسی در یوگا فشار کمی به دهان و صورت وارد می‌کنند و برای بیماران ارتودنسی مناسب هستند.

بدمینتون: بدمینتون یک ورزش راکت سریع است که می‌تواند راه خوبی برای افزایش چابکی و هماهنگی دست و چشم باشد. این ورزش نیاز به حرکات سریع بازو دارد، اما فشار زیادی به دهان و صورت وارد نمی‌کند و برای بیماران ارتودنسی با احتیاط قابل انجام است.

پینگ پنگ: پینگ پنگ نیز مانند بدمینتون یک ورزش راکت سریع است که می‌تواند راه خوبی برای افزایش چابکی و هماهنگی دست و چشم باشد. این ورزش نیاز به حرکات سریع بازو دارد، اما فشار زیادی به دهان و صورت وارد نمی‌کند و برای بیماران ارتودنسی با احتیاط قابل انجام است.

ورزش‌های غیرمجاز در ارتودنسی

در حالی که بسیاری از ورزش‌ها را می‌توان با احتیاط در طول درمان ارتودنسی انجام داد، برخی از ورزش‌ها نیز وجود دارند که بهتر است از آنها اجتناب شود. این ورزش‌ها به دلیل ماهیت پربرخورد یا نیاز به حرکات ناگهانی، می‌توانند خطر آسیب به براکت‌ها و سیم‌ها را افزایش دهند.

برخی از ورزش‌های غیرمجاز در دوران ارتودنسی عبارتند از:

ورزش‌های تماسی: ورزش هایی مانند فوتبال، بسکتبال، و هاکی که خطر برخورد با صورت و دهان را دارند باید از آن ها اجتناب شود. در این ورزش‌ها احتمال ضربه به براکت‌ها و سیم‌ها و آسیب به دندان‌ها و لثه‌ها وجود دارد.

ورزش‌های راکتی قدرتی: ورزش هایی مانند تنیس و اسکواش که نیاز به حرکات سریع بازو و تغییر جهت ناگهانی دارند می‌توانند خطر آسیب به براکت ها و سیم ها را افزایش دهند. اگرچه در برخی موارد و با احتیاط فراوان و با مشورت با دکتر قاسمی، انجام این ورزش‌ها ممکن باشد. اما به طور کلی، بهتر است در دوران درمان ارتودنسی از آن ها اجتناب شود.

ورزش‌های روی یخ: ورزش هایی مانند اسکیت روی یخ و هاکی روی یخ به دلیل خطر سقوط و ضربه به صورت، برای دوران درمان ارتودنسی مناسب نیستند. در صورت زمین خوردن، احتمال آسیب جدی به صورت، دهان و دندان‌ها وجود دارد.

ورزش‌های رزمی: ورزش‌های رزمی که شامل تماس فیزیکی زیاد هستند، می‌توانند خطر آسیب به براکت ها و سیم ها را افزایش دهند. همچنین در برخی از ورزش‌های رزمی احتمال ضربه به صورت و دهان وجود دارد. بهتر است در طول درمان ارتودنسی از این ورزش‌ها اجتناب شود.

نکات مهم قبل، حین و بعد از ورزش

قبل از ورزش 

  • با ارتودنتیست خود صحبت کنید: قبل از شروع هر ورزش جدیدی، به خصوص اگر یک ورزش پربرخورد است، با دکتر سیروس قاسمی صحبت کنید. ایشان می‌توانند با توجه به نوع ورزش، شدت آن و وضعیت خاص براکت‌ها و سیم‌های شما، به شما در مورد ایمنی انجام آن و نیاز به محافظ دهان مشاوره دهند.
  • گرم کردن: قبل از شروع هر فعالیتی، بدن خود را با حرکات کششی ملایم برای حداقل ۵ دقیقه گرم کنید. این کار به افزایش جریان خون در عضلات و آماده سازی آن ها برای فعالیت کمک می کند و خطر آسیب دیدگی را کاهش می دهد.
  • از تجهیزات مناسب استفاده کنید: استفاده از کفش مناسب با پشتیبانی خوب قوس پا حین ورزش بسیار مهم است. کفش مناسب به توزیع وزن بدن در هنگام حرکت کمک کرده و از آسیب به مچ پا و زانو جلوگیری می کند. همچنین، بسته به نوع ورزشی که انجام می دهید، ممکن است به لباس یا تجهیزات محافظ خاصی نیاز داشته باشید.

حین ورزش

  • به بدنتان گوش دهید: در طول ورزش، به بدن خود توجه کنید. اگر در هر زمانی احساس درد یا ناراحتی کردید، استراحت کنید. ورزش را با شدت کم شروع کرده و به تدریج آن را افزایش دهید. فراموش نکنید که سلامت شما در اولویت قرار دارد.
  • هیدراته بمانید: نوشیدن آب زیاد، به خصوص در حین ورزش، برای حفظ تعادل مایعات بدن ضروری است. کم آبی بدن می تواند منجر به خستگی، گرفتگی عضلات و خشکی دهان شود. با خود بطری آب به همراه داشته باشید و جرعه جرعه آب بنوشید.

بعد از ورزش

  • خنک کردن: بعد از ورزش، چند دقیقه را به حرکات کششی ملایم اختصاص دهید تا به بدن خود برای ریکاوری کمک کنید. کشش ملایم به کاهش درد و کوفتگی عضلانی کمک می کند.
  • تمیز کردن براکت ها: پس از ورزش، دهان خود را به طور کامل با مسواک نرم و خمیر دندان فلوراید بشویید. اطراف براکت ها را به آرامی مسواک بزنید تا هر گونه ذرات غذا یا نوشیدنی که ممکن است گیر کرده باشد، پاک شود. استفاده از مسواک های بین دندانی نیز برای تمیز کردن فواصل بین دندان ها توصیه می شود. رعایت بهداشت دهان مناسب به کاهش خطر پوسیدگی دندان و بیماری لثه در طول درمان ارتودنسی کمک می کند.

نتیجه‌گیری

خبر خوب این است که با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله، می توانید از بسیاری از ورزش ها در طول درمان ارتودنسی لذت ببرید. به خاطر داشته باشید که  ایمنی اولویت دارد ، بنابراین  اگر در هر زمانی احساس درد یا ناراحتی کردید،  فعالیت خود را متوقف کرده  و با دکتر سیروس قاسمی  یا یک متخصص ارتودنسی مشورت کنید.دکتر سیروس قاسمی، متخصص ارتودنسی ، می‌تواند به شما در انتخاب بهترین روش درمانی برای دستیابی به لبخندی زیبا و در عین حال، شرکت ایمن در فعالیت‌های ورزشی مورد علاقه‌تان کمک کند.

مشاوره رایگان دندان توسط دکتر قاسمی

لطفا در صورت تماس با مطب ذکر کنید که از طریق سایت تماس گرفته اید

دندانپزشکی دکتر سیروس قاسمی

2 نظرات درباره “هرآنچه که باید از ارتودنسی و فعالیت های ورزشی بدانید!؟

  1. سهیلا پورعلی گفت:

    سلام اقای دکتر ببخشید شنا کردن میتونه باعث جدا شدن چسب ارتودنسی بشه؟

    1. با سلام
      بصورت کلی شنا کردن به طور معمول نمی‌تواند باعث جدا شدن چسب ارتودنسی شود. چسب ارتودنسی به گونه‌ای طراحی شده است که مقاومت بالایی در برابر آب و فعالیت‌های روزمره داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *